In 2017 werd ik geïnterviewd door het Nederlandse tijdschrift "Leer en Nieuw".

Tijdens het interview, maakte ik de verklaring dat het een trieste zaak om een mes fabrikant die een geschiedenis van innovatie en ontwikkeling in het snijden van messen heeft te zien, maar alleen om het te verlaten voor een goedkoper alternatief. Het artikel vroeg me om commentaar te geven op hoe de toekomst eruit ziet voor bestek uit Nederland. In deze blog wil ik graag met u mijn gedachten hierover delen. Dit is een grote verandering voor mij. Voor velen is snijden een genot; om een object te nemen, buig het in een andere richting of verander de vorm, u dit doen. Het is niet alleen het object dat wordt gesneden, het is het proces dat u uitvoert. Het zijn de gereedschappen, materialen, technieken en vaardigheden die je gebruikt die het uiterlijk van bestek kunnen veranderen, zozeer zelfs dat sommige mensen dit de snijkant noemen.

Als iemand die heeft gesneden sinds hij een kind was, ik voel dat dit een van de belangrijkste beslissingen een mens kan maken.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik graag dingen maak. Mijn eerste werd geïnspireerd door mijn vriend Kaitlyn die deze schattige cutie! Ik ben een fan van de manier waarop ze knippen en naaide haar eigen haar en dacht waarom niet haar ontwerp mijn eigen. Ik besloot om mijn eigen cutie te maken, want ik wilde een schattige cutie, maar ze is ook een grote fan van een schaar! Als u nieuw bent op mijn blog, wilt u misschien om te controleren of de andere cuties die ik hier heb gemaakt als ze zijn allemaal vrij goed, maar niet perfect! Ik ben opgewonden om eindelijk te beginnen met het maken van deze! De andere schatje is mijn vriendin Emily! Ze komt ook uit Amsterdam en gaat nu een jaar naar school! Deze zijn gemaakt met mijn trouwe Zulima en ik hou van hen! Alle drie de cuties zijn nu klaar om te gaan! Ik hoop dat je geniet van deze schattige kleine schaar, ze zijn zeker een leuk speeltje te maken.

Ik ben geboren in 1983 en ik was een middelbare school jongen toen schaar begon te komen op de planken. Toen ik een jong kind was, kocht ik een schaar voor mijn vrienden omdat ik geen idee had wat ze waren. Ik heb nooit begrepen waarom ze kwamen in verschillende kleuren, die allemaal hetzelfde waren in elk opzicht. Ik gebruikte altijd dezelfde schaar die mijn vrienden deden voor hun snijtaken. Ik kocht ze in bulk vanwege de goedkope prijzen. Naarmate de tijd verstreek, had ik mijn eigen set van schaar die ik gebruikt om alles te snijden van papier tot gordijnen om mijn eigen haar. Het was een zeer goedkope hobby, maar ik was erg trots op hen en hield van hen. Vandaag de dag zijn de kosten van een schaar veel gestegen. Er zijn zo veel verschillende soorten schaar dat het heel moeilijk is om de exacte grootte die je nodig hebt te vinden.

Op sociale media vind je mij als #calaisvelvet.

In deze post wil ik een aantal van mijn favoriete verhalen van de afgelopen maanden te delen. Sommigen van hen zijn al eerder geschreven, en sommigen van hen zijn de nieuwe. De meest recente gaan over de schaar. Er zijn een aantal andere verhalen die zijn geschreven over het onderwerp, maar ik dacht dat ik zou het een stap verder te gaan. Ik ben blij dat ik in de positie ben waar ik mijn gedachten kan delen. Daarom schrijf ik. Om mijn vrienden te laten zien, om de wereld te laten zien hoe geweldig en leuk het leven kan zijn. Om te laten zien hoe ver we kunnen gaan. Ik hoop dat het zal helpen om anderen die meer willen bereiken helpen. Om te laten zien wat onze schaar voor anderen kan doen. Om te laten zien dat er manieren zijn om zelfs de meest ontmoedigende situaties in beheersbare stukken te snijden. Ik hoop dat het mijn vrienden laat zien hoeveel ik van ze hou. En om te laten zien dat, hoe hard we ook ons best doen, we niet alleen zijn.

Ik heb veel ervaring, want ik heb het snijden van mijn handen voor een lange tijd en ik heb het nemen van een aantal foto's van het proces.

Mijn moeder was vroeger een manicurist en ze was goed in het knippen van nagels en het maken van nieuwe. Toen ik een kind was, keek ik hoe ze het deed, vooral als ze haar haar in staartjes droeg. Ik heb sindsdien geleerd om mijn nagels te knippen, en zelfs geleerd om ze te schilderen. Deze blog is een uitdrukking van mijn persoonlijke leven met een schaar en een heleboel andere kleine dingen. Dit is de eerste foto die ik heb genomen. Ik heb er niet aan gedacht om iets met hen te doen en ik ben er vrij zeker van dat het gewoon een leuke oefening zal zijn, maar het maakt me een beetje blij! Ik had een soort nagellak die ik wilde gebruiken, maar ik dacht niet dat het praktisch zou zijn voor mij. Mijn nagels zijn altijd een beetje te lang geweest en ik had iets korters nodig. Toen ik op de middelbare school zat, wilde ik kapper worden, maar ik was te jong om stage te lopen.